Nyheter

Nytt utseende och nya funktioner på Mina sidor

I samband med att vi byter fastighetssystem stänger vi ner Mina sidor. Den öppnas upp igen den 20231213.

Ni når oss på bergfast@berg.se eller telefon 0687-164 50 .

Kundtjänst stängt 28/11 från kl: 11:30

Kundtjänsttelefonen är stängd på eftermiddagen pga utbildning.

Det går bra att maila in sin felanmälan till bergfast@berg.se eller Mina sidor.

Bergs Hyreshus AB byter fastighetssystem 

Under vintern byter vi Fastighetssystem till Momentum Fastighet Standard. Det kommer påverka dig som nuvarande eller blivande hyresgäst hos oss.

Vi har nu påbörjat förarbetet inför bytet och det är ett arbete som kommer pågå under vintern 2023. Under en  period kan du uppleva att det blir lite stökigt men på sikt kommer vi att kunna erbjuda dig både bättre tjänster och service.

Under Systembytet nås vi som vanligt via kundtjänst 0687 / 164 50 eller via e-post bergfast@berg.se

Vad är ett fastighetssystem

 Fastighetssystemet innehåller funktioner för att hantera åra fastigheter och relationer till kunder på ett bra sätt. Exempel kan vara felanmälan.

Mina sidor  

I det nya fastighetssystemet kommer du som hyresgäst hos oss att få tillgång till Mina sidor, antingen via en app. i telefonen eller på vår hemsida. Där kommer du att kunna göra felanmälningar, se dina avtal, hyresavier samt mycket mer. Registrering och inloggning på Mina sidor görs via Bank ID.

Du som sökande kommer att kunna se lediga lägenheter och göra intresseanmälningar, direkt i appen eller på hemsidan, därefter kommer du också att kunna följa status på de intresseanmälningar du gjort.

I samband med systembytet kommer det uppstå vissa störningar med inlogg till Mina sidor.

Uppdatera dina kontaktuppgifter

Har du bytt e-postadress eller telefonnummer? Uppdatera dina kontaktuppgifter på Mina sidor. Det förenklar för både dig och oss när vi behöver få kontakt i ett ärende.

 

 

From v13 utkvitteras lägenhetsnycklar i Svenstavik.
Vi finns på Industrivägen 39. 

 

Nu finns det elbilsladdare på Hackås skola och på IT-gården i Hackås. 
Betalning görs via Easypark-app eller med Ewayskort.

Ewayskort beställer man på evays.se

 

 

Hyreshöjning from 20230401.

Hyreshöjningen blir 3,8%.

 

Kundtjänsttelefonen avstängd

15/11 från kl: 10:45 - 12:30 är kundtjänsttelefonen stängd för utbildning. Det går bra att maila sin felanmälan till bergfast@berg.se eller använda sig av "mina sidor".                                                                                       

BTEA ENERGI AB INFORMERAR:

PGA. Servicearbete på fjärrvärmeledningarna kommer fjärrvärmeleveransen att vara stängd Tis 8/11 kl: 08:00 - 20:00.

 

För dig som är registrerad hos Kivra kommer dina hyresfakturor får Bergs Hyreshus automatiskt i Kivra från och med 1 september 2022. Det ger dig en enklare hantering av fakturor samtidigt som klimatpåverkan minskar.

Varför ska jag få fakturan via Kivra?

Via Kivras brevlåda får du tillgång till dina fakturor när som helst, var du än befinner dig. Det ger dig även en enklare hantering av fakturor, samtidigt som klimatpåverkan minskar.

Hur anmäler jag mig till Kivra?

Skapa ett konto hos https://kivra.se/sv/privat. Tjänsten kräver Bank-ID.

Hur vet jag när jag får post?

Varje gång du får ny post i Kivra får du en avisering via e-post. Därför är det viktigt att logga in i Kivra och kontrollera att du har uppdaterade kontaktuppgifter.

Jag vill ha mina fakturor som vanligt

Logga in i Kivra och välj att du inte vill ha dina fakturor från oss digitalt.

Men jag betalar med e-faktura/autogiro?

Om du har valt att betala dina fakturor via e-faktura eller autogiro, så kommer du såklart att fortsätta betala dina fakturor på det sättet.

 

 

 

BTEA ENERGI AB INFORMERAR:

PGA. Servicearbete på fjärrvärmeledningarna kommer fjärrvärmeleveransen att vara stängd:
Onsdagen 1/6 från kl: 08:00 - 20:00.

Detta gäller:

Mellanvägen, Centrumvägen, Skansvägen, Ringvägen, Tingshusvägen, Svenstavägen, Galhammarvägen, Granvägen, Skolvägen, Skogsvägen, Tallvägen, Lillhallvägen, Björkvägen.

Vid frågor ring: 0687-5552 44.

 

Hyresavi

Tyvärr har det uppstått ett fel vid hyresaviseringen så ni kommer att få två hyresavier. Den första som kom är för november och den kan ni bortse ifrån.                                                                                                                                                          Inom de närmsta dagarna kommer den rätta hyresavin för december och det är den ni ska betala.

Vi ber om ursäkt för detta. 

Ringvägen 8-10, Skansvägen 4 och Tingshusvägen 4

18/5 - 19/5 klockan 22:00 - 06:00 stängs värme och varmvattnet av.

Vid frågor ring 0687-552 44.

 

Granvägen 1 och 2 

 Natten mot onsdag den 28/5 kl 00:00 - 07:00 kommer varmvattnet och värmen att stängas av. Detta pga. av ett arbete.

Vi tar nu enbart emot besökare som ska hämta ut nycklar 

Med anledning av det rådande läget med pandemin tar vi från och med den 16 november enbart emot besökare som ska hämta ut nycklar. För alla övriga ärenden ber vi dig att kontakta oss via 0687-164 50 eller e-post bergfast@berg.se

Våra fastighetsskötare utför bara akuta åtgärder

För att minimera fysiska kontakter och bidra till minskad smittspridning utför våra fastighetsskötare nu enbart sådana akuta åtgärder som inte kan vänta. Vi ber om förståelse för att övriga åtgärder behöver vänta tills smittläget är ett annat. 

Nu gör vi det lättare för dig att flytta inom vårt bestånd!

Vi har ändrat vad som gäller för dig som vill byta till en annan lägenhet inom Bergfasts bestånd. Vi har ändrat från ett helt år till tre månader för att få byta till en annan lägenhet inom vårt bestånd. Och när du flyttat in i den nya lägenhet efter ett byte behöver du aldrig betala dubbla hyror, alltså betala hyra även för din gamla lägenhet, utan enbart för den du flyttat till. 

Nya öppettider i kundtjänst

Från och med 1 oktober gäller nya öppettider i vår kundtjänst.

De nya öppettiderna är måndag - fredag 10:00-11:30 samt 12:30-14:00. Serviceanmälan går att göra här på webbplatsen eller via mail - bergfast@berg.se

Akuta ärenden efter 14:00 anmäler du via journumret 063-107781.

Undvik att besöka oss på kontoret just nu!

Med anledning av situationen med coronaviruset så ber vi dig som har något ärende till oss på Bergfast att i första hand kontakta oss via telefon eller e-post. Undvik så långt det är möjligt att besöka vårt kontor och undvik helt att komma på besök om du har sjukdomssymptom.

Vi hjälper dig gärna via telefon eller e-post med ditt ärende! Du når Bergfasts kundtjänst på telefonnummer 0687-164 50 vardagar klockan 10-11.30 och 12.30-14 (dag före röd dag stänger kundtjänst klockan 12). Du kan också skicka e-post till oss på bergfast@berg.se så besvarar vi din fråga så snabbt vi kan under alla vardagar.

Tack för att du hjälper oss att bromsa smittspridningen!

Läs mer på berg.se om vad du kan göra för att förebygga egen smitta och minska risken för att smitta andra 

Nu blir vi Bergfast - Bostäder & lokaler

Den 1 januari blir Bergs Hyreshus en kommunal fastighetsavdelning istället för ett kommunalt bolag. Vår nya bostads- och lokaluthyrning har vi valt att kalla för Bergfast - Bostäder & lokaler. Med det vill vi visa att vi vill vara en hyresvärd som står stadigt och tryggt och som du kan lita på.

Vår nye fastighetschef Richard Grubb, som tillträder sin nya tjänst efter årsskiftet, kommer tillsammans med våra duktiga medarbetare inom bostads- och lokalverksamheten att arbeta för att lyfta vår bostads- och lokalförmedling i Bergs kommun till nya höjder.

Läs mer om vår nye fastighetschef

Det här innebär det för dig som hyr av Bergs Hyreshus idag

Du kommer fortfarande att kunna ringa oss på samma telefonnummer som tidigare, 0687-164 50, om du har frågor som rör den bostad eller lokal du hyr av oss.

Webbplatsen www.bergshyreshus.se byter adress till bergfast.berg.se, men den gamla adressen ligger kvar i cirka 6 månader framåt, och du kommer att skickas rätt även om du skriver in den gamla adressen.

Våra e-postadresser förändras också från att sluta på @bergshyreshus.se till att sluta med @berg.se från och med den 1 januari. De gamla e-postadresserna finns kvar parallellt under en tid. Du hittar de nya och uppdaterade e-postadresserna till oss på bergfast.berg.se från och med januari.

Vi ändrar också utseende på våra fastighetsskötares och driftteknikers kläder, bilar och liknande från januari och framåt då vi byter från Bergs Hyreshus "nyckel-logga" till kommunvapnet.

Mer information i januari

Håll också utkik efter mer information under januari när förändringen trätt i kraft, då vi berättar mer om vad som händer och vad förändringen innebär för dig - självklart kommer vi också bjuda in dig som hyresgäst eller som nyfiken på kalas för att fira denna förändring tillsammans med dig och ge dig möjlighet att få information och ställa frågor.

 

 

Autogiroavier

2019-09-05

Vi vill göra det vi kan för att spara på miljön. Som ett led i detta kommer vi från och med decembers hyresavi sluta skicka ut hyresavier som ska dras via autogiro. Vid eventuell hyresförändring kommer hyresavin med nya hyran att skickas ut så att alla får information om förändringen. Ni kan alltid hitta era hyresavier om ni loggar in på "Mina sidor". Behöver ni hjälp med att logga in så kontakta oss så hjälper vi er. En skillnad som blir med detta är att ni inte kommer få nyhetsbrevet hem i brevlådan varje kvartal, men de finns alltid att läsa här på vår hemsida.

 

 

Filmer som hjälper dig hemma

2019-05-30

Vi har tagit del av framtagna filmer som kan hjälpa dig som hyresgäst i ditt hem. De innehåller information om hur man rensar vattenlåset, hur man beter sig i tvättstugan m.m. Här kan du se filmerna.

 

 

Problem med köpoäng

2019-05-22

Vi har under en tid upplevt problem med att "Mina sidor" visade 0 i köpoäng trots att man har poäng. Nu är detta problemet fixat och man ser numera när man loggar in både poäng och när poängen räknas ifrån.

 

 

Ny hemsida

2019-02-28

Vi har skapat en ny hemsida med fokus på att kunna erbjuda en bättre service till våra hyresgäster såväl som de som söker lägenheter, parkeringsplatser, lokaler eller information.
Mycket har handlat om att skapa en sida som fungerar för mobiltelefoner och surfplattor, oavsett märke och teknik. Dvs. göra vår sida tillgänglig för ett brett modernt användande. Det har inneburit att vi har fått byta teknik i bakgrunden och det i sin tur har öppnat upp möjligheter att erbjuda en direkt högre servicenivå till våra hyresgäster: Det blir enklare att göra en serviceanmälan, en beställning eller en förfrågan via webben och man kan följa ärendet och hålla sig uppdaterad. Man kan också via Mina sidor se sitt kontrakt och sina fakturor.
Vi hoppas givetvis att ni ska trivas med vår nya web. Synpunkter? Maila gärna till infp@bergshyreshus.se

 

 

Alla behöver logga in

2019-02-20

För att kunna se dina prenumerationer på "Mina sidor" behöver du lägga in dina prenumerationer igen. De som finns registrerade sedan tidigare finns kvar, men du kan inte se dessa. 
OBS! Ingen kommer att tappa några köpoäng på att inte logga in.
För att behålla sina köpoäng och fortsätta vara aktiv i vår kö behöver man sedan logga in minst var 6:e månad. Det kommer också ut en automatiserad påminnelse till den registrerade e-post adressen. Den påminnelsen kommer i god tid innan man inte varit inloggad på 6 månader.

 

 

Bergs Hyreshus AB och Hyresgästföreningen är klar med hyresförhandlingen av lägenhetshyrorna

2019-01-26

Höjningen blir 1,75% i snitt från 2019-04-01.

- Förhandlingarna har präglats av god förståelse för varandras synpunkter och behov. En bra förhandling helt enkelt. Givetvis hade vi långsiktigt haft behov av en större ökning men samtidigt är vi också medvetna om våra hyresgästers situation och ser den överenskomna höjningen som realistisk, säger Hans Green, Bergs Hyreshus AB.

 

 

  • Nyhetsbrev

    2022-06-09
    2 gånger om året skickar vi ut nyhetsbrev till er hyresgäster i samband med hyresaviseringen. Har du missat något? Nedan finns nyhetsbreven.
  • Mediakontakt

    2023-06-20
    Bergs Hyreshus ABs mediakontakter sker i första hand via VD.

 

 

Telefon
0687-164 50 

E-postadress
bergfast@berg.se

 

Besöksadress 
Skede 910, Hackås

Postadress 
Bergfast Bostäder och lokaler
Skede 910
845 94 Hackås